Hvordan foregår en behanding?

Tandregulering i privatpraksis

Sådan foregår en behandling hos specialtandlæge Allan Derry

Du behøver ingen henvisning

Man behøver ingen henvisning for at komme i behandling hos en specialtandlæge.


Du kan selv henvende dig til klinikken og få en konsultation med specialtandlægen, hvor I kan tale om dine behandlingsmuligheder.

Nogle af vores patienter er henvist til os af deres egen tandlæge, som har observeret problemer i tandstillingen. Patienten går stadig til eftersyn og behandling hos egen tandlæge, da specialtandlægen kun arbejder med regulering, ikke almindeligt tandlægearbejde.


Det første besøg hos specialtandlægen

Det første, som sker er, at du bliver indkaldt til den første konsultation på klinikken. Her møder du specialtandlægen og personalet på klinikken, som skal følge dig gennem hele din behandling.


Konsultationen varer ca. 30 minutter, og her får du information om dine muligheder. Specialtandlægen svarer på dine spørgsmål og undersøger dine tænder, mund og ansigt.


Efter konsultationen skal du og specialtandlægen tage stilling til, om behandling er nødvendig, og om du ønsker behandling.

Hvis du ønsker at gå i behandling, aftales tid til optagelse af studiemateriale, som er billeder og mål af dine tænder, mund og ansigt. Derudover tager vi et aftryk af dine tænder og din tandstilling.


Det hele skal bruges til en vurdering af din diagnose og lægger grundlaget for en behandlingsplan.


Efter behandlingen - retention

Når du er færdig med din behandling og har fået bøjlerne af, begynder du på retentionen, som er en periode, hvor dine tænder skal fastholdes i deres nye placering. Du indkaldes til kontrol hos specialtandlægen efter 2 måneder og 6 måneder. Her kontrollerer vi tandstillingen og biddet og sikrer, at alt er som det skal være.


Når dine bøjler tages af, er der altid en risiko for, at tænderne begynder at flytte sig igen. De har en virkelig god hukommelse og vil gerne tilbage til den plads, de kom fra. Derfor limer vi to tynde buer på bagsiden af dine tænder, så tænderne holdes på deres nye plads. Buerne kaldes retainere. Det gør vi, for at sikre, at behandlingens resultat bevares og at der ikke opstår problemer med dit nye smil.

I denne periode er du selvfølgelig velkommen til at kontakte os, hvis der er noget, du er i tvivl om.


Ingen venteliste

På klinikken arbejder vi på at gøre din behandling så god som overhovedet muligt. Vi ønsker, at du får en god oplevelse med hele din behandling.


Derfor fokuserer vi også på at gøre alle behandlinger effektive og dermed undgå, at der opstår lange ventelister. Det gør nemlig, at du kan komme igang med din behandling med det samme, så målet med behandlingen - et sundt, smukt smil - er inden for en tidsmæssig overskuelig fremtid.


Du behøver ingen henvisning for at komme i behandling hos specialtandlægen. Så hvis du ønsker at komme i gang med en behandling, eller overvejer dine muligheder for at få rettet tænder, så kontakt klinikken og få en konsultation hos specialtandlægen. Vi kan sætte din behandling i gang med det samme, hvis du ønsker det.