You are at:

Menu

Stacks Image 52

Spørgsmål og svar


Her svarer specialtandlægen og klinikassistenterne på nogle af de spørgsmål, mange patienter stiller, når de går i behandling hos os. Har du flere spørgsmål vedr. din behandling, kan du henvende dig til os - så vil vi forsøge at give dig et fyldestgørende svar.


Flytter tænderne tilbage efter behandlingen?

Tænder har en god hukommelse og nogle gange vil de gerne flytte tilbage til det sted, de kom fra. Men det undgår vi ved, at du få en retainer.

En retainer er en tynd metaltråd, som limes fast bag på fortænderne. Du mærker ikke retaineren og den ses ikke, når du smiler.

I nogle tilfælde skal du i en periode bruge en ganeplade i akryl for at holde tænderne på deres nye plads.

Derudover kommer går du ind i ½ års retentionsperiode, når din behandling er slut. Det er et halvt år, hvor du kommer til kontrol hos specialtandlægen. Denne periode koster ikke ekstra - det er en del af vores behandlingstilbud. Retentionsperioden er med til at sikre, at du bevarer dit nye smil.

Hvad koster en behandling?

Det er svært at sige noget generelt om prisen på en behandling, men efter den første konsultation, som koster kr. 900,- lægger specialtandlægen en behandlingsplan og laver et overslag på, hvad behandlingen koster. Herefter kan du vurdere, om du ønsker at gå i gang med tandreguleringen.

Du betaler et startgebyr og derefter foretages betalingen løbende med et månedigt afdrag, dvs. at du ikke betaler alt på én gang, men i afdrag gennem hele behandlingsforløbet.
> Læs mere

Tilskud fra Sygeforsikringen “danmark”?

Sygeforsikringen “danmark” giver tilskud til ydelser både inden for tandregulering og bidfunktionsbehandling.

På deres hjemmeside kan du se, hvilke ydelser, der gives tilskud til. Hvis du er i tvivl om, hvad de forskellige ydelser kaldes og indeholder, kan du spørge os på klinikken, så kan vi hjælpe dig med at finde ud af, om du kan få tilskud fra Sygeforsikringen “danmark”.

Gør det ondt at få rettet tænder?

Nej, det gør normalt ikke ondt at få rettet tænder. Bøjlerne limes på tænderne, så dette sker helt smertefrit.

Når du har fået bøjlerne på og behandlingen går i gang, så vil dine tænder højst sandsynligt blive ømme, når de flyttes og nogen oplever mere ømhed end andre.

Skal jeg have henvisning fra min tandlæge?

Nej, du behøver ingen henvisning fra din egen tandlæge, for at komme i behandling hos specialtandlægen.
> Læs mere
 You are at: